Bitlis

25.08.2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinliklere katılmak üzere, 25 Ağustos 2020 tarihinde Bitlis’e gerçekleştirdiği ziyarete eşi Emine Erdoğan’da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Van Gölü kıyısında yer alan Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesini havadan inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan daha sonra Ahlat Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Bitlis’te etkinlik alanındaki Han Çadırını ziyaret etti ve etkinlik alanında gerçekleştirilen okçuluk gösterisini de izledi.