Bosna Hersek

20.05.2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mayıs 2018 tarihinde Bosna Hersek’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ülkedeki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Devlet Başkanlığı Konseyi Binasında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Kovaçi Mezarlığı’na giderek Şehitler Anıtı’nı ve Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Saraybosna’da düzenlediği 6. Genel Kurul Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda bir konuşma yaptı.

Ülkedeki temasları kapsamında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilen fahri doktora törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.