Angola

17.10.2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço’nun davetine icabetle, 17-18 Ekim 2021 tarihlerinde Angola’ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Luanda Quatro de Fevereiro Uluslararası Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Dışişleri Bakanı Tete Antonio ve Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçisi Alp Ay tarafından karşılandı.

Ülkedeki temasları kapsamında, Angola Cumhurbaşkanı Lourenço tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmî törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Lourenço ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Angola Cumhurbaşkanı Lourenço gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık ettiler. Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Meclisi Genel Kurulu’na hitaben bir konuşma yaptı. Programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'nın bağımsızlığını kazandığı 1975'ten 1979'daki ölümüne kadar ilk devlet başkanlığı görevini yürüten Dr. Antonio Agostinho Neto adına yapılan anıtı ziyaret etti.

Angola’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nca düzenlenen Türkiye-Angola İş Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.