Çocuklarımızı hayalleriyle buluşturmak için 21 yıldır gece-gündüz çalıştık. Şimdi de ülkemizi getirdiğimiz seviyeyi Türkiye yüzyılıyla taçlandırmak istiyoruz. Bunun için yoğun bir hazırlık ve gayret içindeyiz.
Biraz önce beraberce Boğazdan uğurladığımız Anadolu Gemimiz gibi nice projeyi ülkemize kazandırmak bizi çok sevindirdi.
Elbette hayatın akışı içinde başarılar ve kazanımlar kadar afetler ve ne yazık ki kayıplar da yaşanabiliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketlerinde işte böyle bir üzüntü yaşadık. Hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımız geride sevdiklerini bıraktı. Sizlerin de içinde bu depremlerde yakınlarını, tanıdıklarını kaybedenler var. Ebedi âleme göç eden bu kardeşlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.
Devletimiz ve milletimiz depremin yaralarını sarmak, geride kalanlara sahip çıkmak için tüm imkânlarını seferber etti. İnşallah 1 yıl içinde şehirlerimizi ayağa kaldırarak depremzedelerimizi normal hayatlarına geri döndüreceğiz.
Nitekim dün Kahramanmaraş’taydım, onun ötesinde Nurdağı’ndaydı, Nurdağı’nda köy evlerinin teslimatını yaptık, Kahramanmaraş’ta da yine aynı şekilde depremzedelerimizle bir araya geldik. Hayatını kaybeden insanlarımızı tekrar geri getiremeyiz, ama geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkacağız. Deprem şehitlerimize ve onların emanetlerine vefamızı Cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye yüzyılı yaparak ödeyebileceğimize inanıyorum.
Milletimiz nice badireyi, saldırıyı, afeti özellikle birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sarılarak geride bıraktı. Allah’ın izniyle 6 Şubat depremlerinin izlerini de aynı şekilde sileceğiz.
Sizlerden milletimizin size olan güvenini, bilimin ve değerlerimizin ışığında kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek güçlendirmenizi istiyorum.
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum, sizlerin nezdinde milletimizin tüm çocuklarını gözlerinden öpüyorum.