15 Temmuz

 

10 Soruda FETÖ

 

 

 

Emine Erdoğan, TOGEMDER’in ‘Bir Umut, Bir Ufuk’ Programına Katıldı

26.05.2017
Emine Erdoğan, TOGEMDER’in ‘Bir Umut, Bir Ufuk’ Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi, Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği TOGEMDER’in, Suriyeli kadınların mesleki eğitim, istihdam ve topluma uyum projesi, ‘Bir Umut, Bir Ufuk’ programına katıldı.


TOGEMDER öncülüğünde, İŞKUR, Millî Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlerin iş birliği ile 2 yıl içinde 1000 kadının, Türkçe ve mesleki eğitiminin ardından istihdamlarını, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını hedefleyen proje, İstanbul Sultanbeyli’de başlatıldı. Öncelikle İstanbul’da pilot bölge seçilen ilçelerde başlayan ve zaman içinde tüm Türkiye’ye yayılması beklenen projenin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.

“KARANLIĞA SÖVMEK YERİNE, BİR MUM YAKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplumun tüm dezavantajlı kesimleri ile olduğu gibi Suriyeli mültecilerle de yakından ilgilendiklerini, karanlığa sövmek yerine, bir mum yakmaya çalıştıklarını belirten Emine Erdoğan, projenin Türkçe eğitimini öncelemesinin önemine değinerek, dil eğitiminin toplumsal yaşantıya uyum sağlamanın yegâne yolu olduğunu söyledi.

İş yaşamına katılımın, mülteci entegrasyonunun temel dinamiği olduğunun altını çizerek, Suriyeli mültecilerin Türk ekonomisine katkı sağlamasının önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, Türkiye’nin küresel bir sorun olan mültecilik meselesine ‘kardeşlik hukuku’ üzerinden baktığını kaydetti.

Dünyada çok çeşitli sebeplerle göçlerin yaşandığına, mülteciliğin küresel bir mesele olduğuna işaret çeken Emine Erdoğan, Türkiye’nin insani ve ahlaki yaklaşımına dikkat çekti ve bu proje ile savaşın kadınların omuzuna bıraktığı yükü hafifletmek istediklerini söyledi.

‘Bir Umut, Bir Ufuk’ projesinin tanıtıldığı programda hazır bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da bir konuşma yaptı. Suriyeli kadınlar için açılan mesleki eğitim sınıflarının gezilmesinin ardından program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Tüm Haberler