15 Temmuz

 

10 Soruda FETÖ

 

 

 

Emine Erdoğan, ‘Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ne Katıldı

21.05.2015
Emine Erdoğan, ‘Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Başbakanlık himayesinde gerçekleştirilen ‘Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’nin açılış programına katıldı. Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Beslenme kaynaklı sağlık sorunlarımızı halletmeden Türkiye’yi kalkındıramayız” dedi.

Doğal ve organik üretim, gıda hijyeni ve güvenliği, beslenme, sağlıklı yaşam ve spor alt başlıklarıyla düzenlenen zirve, alanında bir ilk olma özelliğine sahip. Yurt içinden ve dışından çok sayıda bilim insanı ve uzmanın katıldığı zirvede iki gün boyunca bilimsel sunumlar yapılacak.

Doğal beslenme ve sağlık konularına özel ilgisi bilinen Emine Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada beslenme-sağlık ilişkisine dair çeşitli konulara değindi. Konuşmasına gıda meselesinin küresel ölçekli fotoğrafını ortaya koyarak başlayan Emine Erdoğan, “Dünya bir yandan obezite ile mücadele ederken, diğer yandan açlık ve yoksullukla pençeleşiyor. Obeziteye bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısı, açlıktan ölenlerin neredeyse 3 katı. Ne yazık ki, tüm bunlar gıda yetersizliğinden değil, adaletsiz dağılımdan kaynaklanıyor. Yılda 10 milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada, 1,3 milyar ton gıda israfı yapılıyor” dedi.

“BUGÜN PEK ÇOK KRONİK HASTALIĞIN SEBEBİ, KÖTÜ BESLENME”

“Zengin ülkeler kendi topraklarını ve su kaynaklarını korumak adına, dev sanayi tesislerini Uzakdoğu’da ya da Afrika’da kuruyorlar” diyen Emine Erdoğan, global dünyanın çelişkilerine değindi. “Kalıtımsal ve çevresel faktörleri hariç tutacak olursak, bugün pek çok kronik hastalığın sebebi, kötü beslenmedir” diyen Emine Erdoğan, beslenme bilincine dayalı kampanyaların önemine vurgu yaptı.

Emine Erdoğan, “Evlatlarımıza, küçük yaşta doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmak durumundayız. Çocuklarımız, bir gıdanın topraktan sofraya uzanan serüvenini bilmeli. Doğal ve gerçek gıdanın ne olduğunu öğrenmeli. Bir tohumun, tabağımızda bir besine nasıl dönüştüğünü idrak etmeli ki, israf etmemeyi, paylaşmayı, sabrı ve kanaati öğrensin” dedi.

“KİMYASALLAR BULAŞTIRMADIĞIMIZ SÜRECE, TOPRAK HEM BEREKET, HEM ŞİFA KAYNAĞI”

“Kimyasallar bulaştırmadığımız sürece, toprak hem bereket, hem şifa kaynağı” diyen Emine Erdoğan, dinimizin helal ve temiz gıda tavsiyesinin, ‘ne ile, nasıl beslendiğimizi öğrenme bilincinin daima açık olması gereğine davet ettiği’ni söyledi ve beslenmenin, ahlak ve davranışları dahi etkilediğine işaret etti.

Tarım Bakanlığının iyi tarım uygulamalarının önemini vurgulayan Emine Erdoğan, “Beslenme kaynaklı sağlık sorunlarımızı halletmeden, Türkiye’yi kalkındıramayız” dedi.

“ANADOLU HALKI, SAĞLIKLI VE GÜRBÜZ ÇOCUKLARINI YENİDEN İSTİYOR”

Konuşmasının sonunda sporun önemine değinen Emine Erdoğan ‘spor, hem ruhu, hem bedeni güçlü ve diri tutuyor’ hatırlatmasında bulundu. “Anadolu toprakları, yaratılış özellikleri değiştirilmemiş, GDO ile kirletilmemiş tohumlar bekliyor. Anadolu halkı, sağlıklı ve gürbüz çocuklarını yeniden istiyor” cümleleriyle sözlerine son veren Emine Erdoğan, zirveyi düzenleyen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Zirvenin açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra tarım ve sağlık alanında çalışan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Tüm Haberler